E-Payroll actueel

Filter op:
E-Payroll_Stockphoto_17-1

Overheid slaat plank mis met flexibilisering arbeidsmarkt

11-01-2018

In het regeerakkoord heeft het nieuwe kabinet allerlei maatregelen aangekondigd om de arbeidsmarkt te moderniseren. Vast werk moet minder vast worden en flexwerk minder flex.  In de uitvoering van deze maatregelen lijkt het echter mis te gaan.

Lees verder

E-Payroll_Stockphoto_9-2

NBBU aanvaardt uitnodiging nieuwe kabinet

10-10-2017

Witte rook vanuit het Torentje. Er is een regeerakkoord. Binnen enkele weken treedt een nieuw kabinet aan. De onderhandelaars zijn er in geslaagd een akkoord te bereiken waarmee ze de komende vier jaar gezamenlijk optrekken. De partijen vinden een flexibele arbeidsmarkt een groot goed. Samen met partijen uit het veld en sociale partners willen ze de route naar een eerlijkere arbeidsmarkt uitstippelen. Die uitnodiging nemen wij graag aan.

Lees verder

E-Payroll_Stockphoto_5-1

NBBU sceptisch over initiatiefwet payrolling

02-10-2017

SP, Groen Links en PvdA hebben 12 september 2017 aangekondigd met een initiatiefwet te komen rondom payrolling. Met die wetgeving willen ze de rechten van payrollkrachten gelijkstellen aan die van werknemers in dienst van de opdrachtgever. Het toont volgens de NBBU eens te meer dat er heel veel onduidelijkheid bestaat over de dienstverlening payroll.

Lees verder

RI&E

‘Schokkend aantal’ bedrijven zonder RI&E

05-09-2017

De controle op riskante situaties op de werkvloer staat onder druk. Mark Kuipers, hoogste baas van de Inspectie SZW, vindt het “schokkend” dat veel bedrijven niet beschikken over de wettelijk verplichte RI&E. Hij benadrukt de eigen verantwoordelijkheid die bedrijven hebben voor veilig en gezond werken.

Lees verder

E-Payroll_Stockphoto_13-1

Met deze vijf tips begin je beter aan je nieuwe werkweek

28-08-2017

Is je vakantie net afgelopen en moet je voor het eerst weer aan het werk? Of moet je nog een paar weken doorbikkelen, omdat de vakantie nog even op zich laat wachten? Ach, bijna niemand wordt blij van de maandagochtend. Met deze vijf tips gaat het misschien net wat gemakkelijker.

Lees verder