Voor wie is E-Payroll?

De afgelopen recessie heeft ondernemers veel onzekerheid gebracht. Samen met nieuwe wet- en regelgevingen rondom de arbeidsmarkt, heeft dit ervoor gezorgd dat steeds meer ondernemers anders zijn gaan denken over o.a. het juridisch werkgeverschap. Ze willen wel personeel, maar er komt (tegenwoordig) meer om de hoek kijken dan hen lief is en het brengt bovendien te veel risico’s met zich mee. Door deze ‘onzekerheid’ en ‘onvrede’ is payrolling, en dus ook het bestaansrecht van E-Payroll, ontstaan.

Kort samengevat is E-Payroll als payroll specialist er dan ook voor ondernemers die

  • minder financiële risico’s willen lopen;
  • meer tijd willen voor het daadwerkelijk ‘ondernemen’;
  • meer flexibiliteit willen in het op- en afschalen van hun personeelsbestand zonder extra administratie.

‘Ontzorgen’ is hierbij het kernwoord en dát is wat E-Payroll met payrolling doet!

Minder financiële risico’s

Met payrolling wordt het juridisch werkgeverschap overgedragen aan E-Payroll. Door deze constructie heeft u geen bijbehorende ‘zorgen’ en financiële risico’s meer, want ook die zijn aan ons overgedragen. Een goed voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de kosten die komen kijken bij (langdurig) ziekteverzuim en arbeidsongeschiktheid. Doordat het juridisch werkgeverschap nu bij ons ligt, zijn wij ook de partij die de verantwoording neemt voor o.a. de financiële afhandeling hiervan. U heeft hier als ‘opdrachtgever’ geen omkijken meer naar.

Meer ondernemen

Door veel ondernemers wordt ‘de administratie’ vaak gezien als een vervelend bijproduct van het ondernemerschap. Het hoort er nu eenmaal bij, maar liever doen we het niet. Ondernemers willen doen waar ze goed in zijn en dat begrijpen wij helemaal! Doordat wij met payrolling veel werk bij u uit handen nemen, creëren wij meer tijd voor u. Die tijd kunt u vervolgens weer besteden aan het daadwerkelijk ondernemer zijn.

E-Payroll neemt o.a. de volgende werkzaamheden bij u uit handen:

Wij zeggen dan ook “u de ondernemer, wij de werkgever”.

Meer flexibiliteit

Het opschalen van een personeelsbestand is vaak niet zo’n probleem, echter het afschalen is aan veel strenge regels verbonden. Wanneer in uw branche drukke periodes vaak worden afgewisseld met rustige momenten, zoals bijvoorbeeld in de tuinbouw en het transport, dan is het echter wel prettig als hier enige flexibiliteit in zit. Vaak wordt hierbij gekozen voor verschillen arbeidsconstructies zoals oproepkrachten, parttimers en/of zzp’ers. Verschillende arbeidsconstructies brengen echter ook meer administratie met zich mee. Met payrolling leveren wij u die flexibiliteit zónder extra administratie. Bovendien kunt u bij E-Payroll niet alleen werknemers met fase 1 en 2 contracten op de payroll zetten, maar ook fase 3 en 4 arbeidsovereenkomsten zijn bij ons geen enkel probleem! Dit vaak in tegenstelling tot uitzendbureaus. 

Kortom, maximale flexibiliteit om drukke en minder drukke periodes binnen uw bedrijf eenvoudig op te vangen.

Deel dit artikel

Is payrolling iets voor u?

Onze commercieel directeur Erick kan u nog veel meer vertellen! Vraag hem gerust om een offerte.

erickknipwebsite-2