FAQ's van ondernemers

Hoe kan ik een medewerker aanmelden? 

U kunt via ons inschrijfformulier een nieuwe medewerker aanmelden. Vraag dit inschrijfformulier aan bij één van onze medewerkers via 0174 - 82 02 32 of info@e-payroll.nl. Wilt u een hele afdeling of groep medewerkers aanmelden? Informeer dan naar onze automatische inschrijftool.

Waarom payrolling terwijl ik goed zaken doe met een vast uitzendbureau? 

Voor medewerkers die u zelf werft, is payrolling via E-Payroll voordeliger. Juist omdat E-Payroll geen werving en selectie doet en hiervoor dus geen kosten heeft.

Kan ik ook ZZP’ers onderbrengen bij E-Payroll?

Ja, dat is zeker mogelijk. E-Payroll kan de zzp'ers onderbrengen in een payroll constructie. U loopt dan zelf geen enkel risico.

Risico:
De wet- en regelgeving voor zzp’ers in Nederland is complex. Ook de zzp’er zelf is hiervan niet altijd op de hoogte. Als u de regels niet naleeft, loopt u als opdrachtgever het risico op naheffingen en/of boetes van werkgeverspremies, sociale lasten en loonheffingen die op kunnen lopen tot 110% van het totale zzp-honorarium.

Wat zijn de kosten van payrollen? 

De kosten van payrollen bij E-Payroll worden gebaseerd op het bruto uurloon van uw medewerker vermenigvuldigd met een kostprijsfactor die we van tevoren met u afspreken. U betaalt alleen de gewerkte uren van uw medewerker. Geen verrassingen achteraf dus.

Kan ik netto afspraken maken met mijn medewerkers?

Dat kan, maar dit wordt door ons niet geadviseerd. E-Payroll rekent dit bedrag namelijk om naar een brutosalaris. Dit is echter wel een indicatie, omdat er altijd een kleine omrekeningsmarge kan ontstaan. Vanwege dit feit stimuleren wij het maken van bruto afspraken met uw medewerkers, zodat u nooit de kans loopt om netto bedragen te beloven die niet geheel worden uitgekeerd.

Voor welke branches en ondernemingen is E-Payroll werkzaam?

E-Payroll is werkzaam voor elke branche en onderneming, ongeacht de grootte. Ook beschikt E-Payroll over een transportbeschikking. U kunt dus ook chauffeurs in het beroepsgoederenvervoer bij E-Payroll op de payroll plaatsen.

Hoe weet ik dat E-Payroll de omzetbelasting, loonbelasting, en premie volksverzekering afdraagt aan de Belastingdienst en de premies werknemersverzekeringen voldoet aan het UWV? 

E-Payroll kan te allen tijde een verklaring van goed betaalgedrag overhandigen. Ook kunt u bij E-Payroll gebruikmaken van een G-rekening. U stort dan 30% van het factuurbedrag op deze geblokkeerde rekening waar enkel sociale lasten van afgeschreven kunnen worden. U bent dan altijd verzekerd voor de Wet Ketenaansprakelijkheid.

Wanneer moet ik de gewerkte uren doorgeven?

De uren dienen voor dinsdag 15.00 uur aan E-Payroll te worden doorgegeven. Dit kan via e-mail (info@e-payroll.nl) of via de portal op onze website (vraag naar de inloggegevens bij één van onze medewerkers).

Wanneer worden de medewerkers betaald?

Indien u vóór dinsdag 15.00 uur de uren van uw medewerker heeft doorgegeven, krijgt uw medewerker in de regel op donderdag het geld op de rekening bijgeschreven. Dit hangt echter wel af van de bank.

Deel dit artikel

Heeft u vragen over payrolling die via de website niet beantwoord worden?

Stel uw vraag aan één van onze payroll specialisten, zoals aan Sandra. Wij geven u graag meer duidelijkheid.

e-payroll-sandra