Ziekteverzuim

Ziekteverzuim is helaas iets waar elke werkgever mee te maken krijgt. Het is een onzekere factor waar u in de meeste gevallen geen controle over heeft. Zeker wanneer het gaat om langdurig verzuim of zelfs arbeidsongeschiktheid, gaat het voor u als werkgever al snel in de papieren én in de kosten lopen. Gelukkig biedt E-Payroll hierin uitkomst en kan met een payroll constructie een situatie worden gecreëerd waarin u wél de controle heeft over ziekteverzuim. In ieder geval over de kosten en de administratieve lasten hiervan.

Wat kost een zieke werknemer?

Ter beeldvorming vindt u hieronder een rekenvoorbeeld van wat een zieke werknemer u per jaar kan kosten. Bij dit voorbeeld is er uitgegaan van het minimumloon, een 20-urige werkweek en het eigen risicodragerschap.

Minimum loon 36 uur (jan 2018) € 10,12
Gemiddelde werkgeverslasten X 1,7
Gemiddeld aantal uren per week 20 uur
Eerste ziektejaar (90% doorbetalen) € 16.102,94
Tweede ziektejaar (70% doorbetalen) € 12.524,51
Overige 10 ziektejaren (70% doorbetalen) € 125.245,12
Totale kosten 12 jaar € 153.872,58

 

Wat kost een zieke werknemer bij payrolling?

Het mooie van payrolling is dat wij het volledig juridisch werkgeverschap van u overnemen. Dit betekent dat wanneer de werknemer bij ons op de payroll staat, u volledig verlost bent van deze onzekerheid en de financiële lasten. U betaalt alleen voor de gewerkte uren en verder niets! Geen verborgen kosten, maar gewoon de all-in prijs per werknemer, per gewerkt uur. Duidelijke afspraken waarbij u altijd de controle behoudt!

Deel dit artikel

Wilt u voor eens en voor altijd af zijn van de risico's van ziekteverzuim?

Mandy helpt u graag verder en kan u alles vertellen over hoe payrolling het ondernemerschap een stuk aangenamer maakt!

Mandy v L bijgesneden voor website-3